Hlavní obsah

Krejčík: V ČT je stále korupční prostředí

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

"V České televizi je stále patrný zhoubný vliv korupce, i když se nyní snižuje", prohlásil ve středu režisér Jiří Krejčík, kterému Rada ČT dovolila těsně po skončení jednání radních promluvit k přítomným radním, novinářům a veřejnosti.

Článek

Krejčík poukázal na přetrvávající korupci ve výběru tvůrců i pořadů. "Jsou určité hmotné zainteresovanosti lidí, kteří rozhodují. Zmínil se i o nehospodárnost vynakládaných finančních prostředků v ČT. "Proč byly vydány některé peníze na pořady nekvalitní a nezajímavé?" ptal se Krejčík. Dodal, že chyby se táhnou již od doby, kdy řediteloval Jakub Puchalský.

Předseda rady Jan Mrzena na Krejčíka reagoval slovy, že odstranění korupce v ČT je jedním z nejdůležitějších úkolů vedení televize i radních. "Ptali jsme se na minulém jednání, jaký je způsob výběru tvůrců a nedostalo se nám uspokojivé odpovědi," dodal Mrzena.

Krejčíkovi také chybí instituce, která by se v ČT věnovala tvůrčím problémům. "ČT má za úkol realizovat hodnotná dramatická díla. Dramatická tvorba je v současné době v neutěšené situaci. Důvody by měl být analyzovány a učiněna náprava," uvedl režisér, který na sebe nedávno na obrazovce ČT upozornil mj. zajímavým dokumentem o Národním divadle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám