Hlavní obsah

Kraus radí soc. dem. v kampani

Právo, Alexandr Mitrofanov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Michal Kraus, který v lednu rezignoval na všechny politické funkce s výjimkou postu krajského předsedy ČSSD na Liberecku, se zapojil do volební kampaně soc. demokracie. Právu to potvrdil zdroj dobře obeznámený s Krausovou současnou činností.

Článek

Podle zdroje Kraus již od včerejška začal fungovat jako volný poradce pro politickou strategii a taktiku. Měl by fungovat rovněž jako ekonomický expert. Kraus byl šéfem rozpočtového výboru a patřil mezi ekonomické mozky ČSSD ve Sněmovně.

Koluje rovněž informace, že by měl být mezičlánkem mezi premiérem Jiřím Paroubkem a centrálním volebním týmem vedeným Jaroslavem Tvrdíkem a z hlediska tohoto postavení by měl možnost korigovat rozhodnutí volebního týmu.

Mluvčí týmu Anna Veverková Právu sdělila, že Kraus oficiální součástí týmu není. Mezitím se v soc. demokracii začaly šířit informace, že Kraus by za určitých okolností mohl nahradit Tvrdíka v čele týmu. Paroubek před nedávnem Tvrdíka i celý tým veřejně kritizoval jako pasívní.

Podle informací Práva by se o nahrazení Tvrdíka Krausem mohlo uvažovat pouze v případě, že by Kraus dostal oficiální potvrzení od orgánů činných v trestním řízení, že se nedopustil porušení zákona v tzv. kakaové aféře, kvůli níž rezignoval na poslanecký mandát.

Reklama

Související články

Poslanec Kraus odchází z politiky

Sociálnědemokratický poslanec Michal Kraus nebude kandidovat v parlamentních volbách a opustí i Poslaneckou sněmovnu. Jeho rozhodnutí v pondělí večer oznámil...

Výběr článků

Načítám