Hlavní obsah

Kožený: Podporuje mě 27 procent voličů

PRAHA/NASSAU

Viktor Kožený tvrdí, že ho nyní podporuje 27 procent voličů. V červnových volbách do Evropského parlamentu však chce dosáhnout ještě lepšího výsledku. Kožený to uvedl v rozhovoru pro Novinky. Jakým způsobem k těmto preferencím dospěl, však Kožený neprozradil.

Foto: Jiří Růzha

Dubský dostavník - slavnostní průvod

Článek

"Ať již bude úspěch jakýkoliv, velice si ho budeme vážit. Dnes výsledky průzkumu ukazují podporu řádově 27% voličů, což je super. Doufám, že toto číslo dále poroste," sdělil Novinkám Kožený.

Kožený je podle svých slov na vznik strany Viktor Kožený - Občanská federální demokracie (OFD) připraven. V těchto dnech plánuje podání registrace na ministerstvu vnitra. "Název jsem volil proto, aby voliči nemuseli při volbách přemýšlet, která je to strana Koženého," prohlašuje.

Jména spolupracovníků či dalších kandidátů OFD však Kožený neuvádí. "Kromě mé osoby máme již několik velmi kvalitních mladých lidí," sdělil Novinkám s tím, že uvítá další mladé lidi, především ženy.

Vláda si objednala mou hlavu

Volební kampaň už Kožený zahájil. Denně prý dostává tisíce dopisů. "Lidé jsou hladoví po změně a nových myšlenkách. Tak jako desetinásobek v rámci privatizace strhl lavinu zájmu, je zřejmé, že náš program začíná působit stejným způsobem," tvrdí. Zatím ale neví, zda v rámci kampaně přijede do České republiky.

Kožený velmi tvrdě napadl ministra vnitra Stanislava Grosse, podle nějž Kožený nesplňuje kritéria pro kandidaturu do Evropského parlamentu.

"Pan Gross je slaboch a je vidět, že se mu začínají třást kolena. To, že se mě budou snažit Grossové, Špidlové a podobní lidé z ČSSD zabránit v kandidatuře, o tom nepochybuji. Minulý týden jsem dostal anonym, ve kterém bylo řečeno, že si dnešní vláda dala na moji hlavu objednávku, mé myšlenky však neumlčí," dodal Kožený.

Anketa

Budete ve volbách do Evropského parlamentu volit stranu Viktora Koženého?
Ano
50,9 %
Ne
49,1 %
Celkem hlasovalo 1455 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám