Hlavní obsah

Komunisté zahájili kampaň, Grebeníček stále trucuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Komunisté v sobotu oficiálně zahájili kampaň před červnovými sněmovními volbami. Představili všechny krajské lídry, ovšem až na jednoho - jihomoravského, kterým je bývalý předseda KSČM Miroslav Grebeníček. Ten do Prahy podle očekávání nepřijel.

Článek

Mnozí přítomní však považovali neúčast Grebeníčka za pohrdání KSČM i občany, což dali někteří, včetně členů vedení strany, najevo vlažným či žádným potleskem při vyjmenování a představování krajských lídrů.

Trucováním Grebeníčka, který se v posledních měsících nezúčastňuje žádných jednání vedení strany, kam je opakovaně zván, se bude zabývat v pondělí krajská rada jihomoravských komunistů.

Filip: ČSSD není protivník, ale soupeř

Téma sociálního státu KSČM a ČSSD sice vzájemně přibližuje, ale zásadní rozdíl mezi nimi je, že komunisté vidí cíl ke spravedlivé společnosti v podobě socialismu.

"Čím silnější bude KSČM, tím ze svého programu v praxi prosadí víc, a o to přijatelnější bude příští vládní politika," prohlásil na zahájení volební kampaně v pražském Kongresovém centru předseda KSČM Vojtěch Filip. Pokles komunistického vlivu by podle něj posílil pravicové síly uvnitř ČSSD a idea sociálního státu by se vůbec nerealizovala.

Za největší hrozbu považuje KSČM po volbách vládu pravice, modro-černé koalice, případně modro-černo-zelené koalice a velké koalice. Komunisté už jasně deklarovali, že by podporovali případnou menšinovou vládu ČSSD.

Filip vyzval občany, kteří se chtějí podílet na změně neutěšených poměrů v zemi spolu s nimi, aby jim sdělili své náměty. Případně vzniklý alternativní volební návrh hodlají realizovat a dodržovat, jak řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám