Hlavní obsah

Koho volí prezidentem Šporcl, Zapletal či Marhoul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobnosti veřejného života odpovídaly v anketě Práva a Novinek na dotaz, komu dávají v prezidentské volbě přednost. Svůj názor vyjádřili mimo jiné houslista Pavel Šporcl či podnikatelé Miloš Zapletal a Jan Světlík.

Článek

Pavel Šporcl, houslista

Volím Miloše Zemana. Líbí se mi, že si stojí za svými názory, že jsou jasné a čitelné.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Miloš Zapletal koně vždy miloval.

Miloš Zapletal, podnikatel

Volit budu jednoznačně Karla Schwarzenberga. Domnívám se, že je pokračovatelem myšlenek slušnosti a filozofie Václava Havla. Volit ho ale budu také proto, že je to člověk, který v této zemi pomohl v minulém režimu mnoha lidem v nouzi. Po sametové revoluci se v této republice angažuje v politice velmi pozitivně. A je u něho předpoklad, že jako prezident bude pozitivním reprezentantem naší země u nás i v zahraničí. Na rozdíl od prezidenta současného.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zdeněk Nehoda

Zdeněk Nehoda, fotbalový internacionál

Rozhodl jsem se pro Miloše Zemana. Je to chytrý a rozumný politik, který má bohaté zkušenosti, dokáže řešit domácí problémy a nebude podléhat různým stranickým vlivům. Věřím, že dokáže dobře reprezentovat naši zemi i v zahraničí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr obrany Alexandr Vondra se členem komise pro reformu armády Václavem Marhoulem

Václav Marhoul, filmový režisér

Nechci za prezidenta hulváta. Nechci v této funkci vidět arogantního mentora. Chci mít za prezidenta takového člověka, za kterého se nebudu stydět. Proto budu volit Karla Schwarzenberga.

Foto: Aleš Honus, Právo

Duchovní otec proměny Dolní oblasti Vítkovic Jan Světlík prochází útrobami nové interaktivní expozice.

Jan Světlík, podnikatel

Miloš Zeman je pro mě středový politik, který v době, kdy byl premiérem, udělal řadu pravicových a pragmatických kroků. Přivedl ČR do NATO, připravil vstup do EU. V byznysu se jeho kroky projevily pozitivně, došlo ke stabilizaci podmínek pro podnikání, k rozvoji. Je to člověk, který by jako prezident uvažoval v souvislostech, neblokoval by zákony, které podpoří rozvoj, a naopak by byl proti těm, které zatíží ekonomiku, firmy i jednotlivce administrativními bariérami nebo skrytými poplatky.

Reklama

Výběr článků

Načítám