Hlavní obsah

Klaus v pátek jmenuje Müllerovou novou ministryní práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Novou ministryní práce a sociálních věcí se v pátek stane kandidátka TOP 09 Ludmila Müllerová. Předseda vlády Petr Nečas po schůzce s ní uvedl, že ji do čela ministerstva navrhne. Hrad informoval o tom, že prezident jmenuje novou ministryni v pátek dopoledne.

Článek

Nečas se s kandidátkou koaliční TOP 09 sešel v pondělí. "Projednal jsem s ní její představy o fungování resortu včetně toho, jak se postaví k některým diskutovaným projektům typu sKaret nebo kontrol takzvaného švarcsystému," uvedl v pondělí Nečas. "Na základě tohoto jednání jsem se rozhodl navrhnout panu prezidentovi Ludmilu Müllerovou ke jmenování ministryní," sdělil premiér.

Mluvčí Hradu Radim Ochvat následně informoval o tom, že prezident jmenuje novou ministryni v pátek v devět hodin ráno.

Müllerová, která v resortu působila v letech 2002 až 2004 jako náměstkyně, nahradí ve funkci odstoupivšího Jaromíra Drábka (TOP 09). Ten rezignoval poté, co byl kvůli korupci zatčen jeho náměstek Vladimír Šiška a ředitel IT oddělení ministerstva Milan Hojer.

Pohledy na resort se nelišily

Müllerová má za sebou angažmá v horní komoře parlamentu, dosud působila jako Drábkova poradkyně.

Nečas již dříve uvedl, že se s kandidátkou na ministryni sejde až po klíčovém hlasování ve Sněmovně, které se odehrálo minulý týden.

Schůzka se uskutečnila tedy až teď. Müllerová řekla, že se s premiérem vzájemně informovali o svých pohledech na resort. Podle ní se jejich pohledy v zásadě nelišily a protínaly se. S okamžitým nástupem do funkce by Müllerová problém neměla.

Nová ministryně bude mít před sebou řešení několika sporných záležitostí. K nim patří i nové sociální karty, přes něž mají potřební dostávat peníze od státu. O sKartách, proti nimž se staví opozice, odbory či rada postižených, s premiérem také mluvili. V České televizi pak Müllerová uvedla, že by uvítala, kdyby jejich užívání bylo pouze dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám