Hlavní obsah

Klaus omilostnil týranou ženu, která pobodala manžela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus oznámil udělení 13 milostí. Ve většině případů jej k tomu vedly humanitární důvody. Omilostnil například ženu, která pobodala manžela, jenž ji opakovaně týral a byla odsouzena za pokus o vraždu. Oznámil to prezidentův mluvčí Radim Ochvat.

Foto: Kořínková Eva, ČTK

Prezident Václav Klaus

Článek

Prezident prominul například trest Ivaně Dvořákové. Ta byla odsouzena za pokus o vraždu manžela, jenž ji dlouhodobě fyzicky týral. Žena jej pobodala, za což jí soud vyměřil osmiletý trest.

Již loni před Vánocemi Klaus ženě výkon trestu pozastavil, nyní se rozhodl udělit jí milost pod podmínkou, že se po dobu sedmi let nedopustí úmyslného trestného činu. K žádosti o milost pro Dvořákovou se připojil i manžel, s nímž společně vychovává tři děti.

Mezi dalšími omilostněnými je několik cizinců, kteří byli z České republiky vyhoštěni a měli několikaletý zákaz se do republiky vrátit. Prezident přihlédl k jejich rodinným poměrům, neboť partneři či rodinní příslušníci odsouzených trvale žijí v ČR.

Klaus také omilostnil muže, který byl odsouzen za pohrdání soudem, neboť zmařil soudní jednání tím, že odešel ze soudní síně před svým výslechem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám