Hlavní obsah

Klaus ml.: Mandát si ponechám, půl roku už nebudu vyšilovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus ml. se rozhodl odejít z politiky. Jak řekl v rozhovoru pro Právo, mandát poslance si i s ohledem na blížící se konec mandátu ponechá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Klaus ml. (Trikolóra)

Článek

Oznámil jste rozhodnutí, že odcházíte z politiky. Ponecháte si mandát poslance?

Do voleb zbývá půl roku, to už asi nebudu vyšilovat a nechám si ho. Stejně tak dokončím i práci v Trikolóře, než bude sněm a zvolí se nový předseda. Lidi mě zvolili, abych je zastupoval, v tom budu pokračovat.

Mnoho lidí, kteří vám věřili, jste svým rozhodnutím asi zklamal. Vypadá to, že utíkáte z boje...

Bylo to samozřejmě těžké rozhodnutí. Ale srovnal jsem si pro a proti a zvítězily reálné faktory pro odchod, které jsem napsal.

Václav Klaus ml. končí v politice

Domácí

Nemohla hrát ve vašem rozhodnutí roli i nedávná výzva vašeho otce Václava Klause, aby lidé nenechali propadnout hlas a volili raději „antiestablishmentové“ strany, které mají šanci dostat se do parlamentu?

To je otázka pro komentátory. Svoje důvody jsem řekl a nechci mluvit o jiných stranách.

Nevedla k němu i obava, že by se Trikolóra ani v koalici nemusela dostat do Sněmovny?

To určitě ne. Neměl jsem sebemenší problém s hájením hodnot, na kterých hnutí stojí. Šanci Trikolóra určitě měla, a pořád má i beze mě. Jak velkou, o tom nechci spekulovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám