Hlavní obsah

Kemel zahájil vernisáž karikatur. Víc prý kreslí Okamuru a Hamáčka

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Satirické a vtipné kresby, které si střílejí z českých politiků, ale vykreslují i paradoxy každodenního života, jsou k vidění v dejvické kavárně Café Prostor. V úterý 12. června zde zahájil výstavu karikaturista Miroslav Kemel, který kreslí pro deník Právo a jehož karikatury můžete najít i na Novinkách. Výstava potrvá až do konce prázdnin.

Karikaturista Kemel zahájil vernisáž v pražských Dejvicích Video: Novinky

 
Článek

„Jsou to aktuální kresby, vybral jsem ty, které se mi nejvíce líbí a jsou z posledního roku,“ řekl Novinkám Kemel při zahájení vernisáže.

„Vždy reaguji na to, co se děje. Nemám jednu událost, na kterou reaguji rád a s chutí. Když se mi podaří udělat aktuální vtip s největším přesahem, tak mám z toho největší radost,“ vysvětloval karikaturista.

Uplynulý rok byl podle něj událostmi hodně nabitý. „Ale největší radost mám z kreseb, které jsou nadčasové a od politiky si trochu odpočinu,“ dodal.

Hamáčka se pořád učí

V dřívějším rozhovoru Kemel popsal, že se mu nejlépe malují výrazné osobnosti. Jmenoval například šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, prezidenta Miloše Zemana či bývalou hlavu státu Václava Klause. Dobře se mu také vyobrazují expremiéři Jiří Paroubek či Bohuslav Sobotka.

Po loňských říjnových volbách musel začít kreslit i „novější“ tváře. „Začal jsem víc kreslit Okamuru a pana Hamáčka. Ten je takový nevýrazný v obličeji, toho se pořád učím,“ podotkl Kemel.

Sami politici jeho karikatury také sledují, a dokonce se Kemelovi už ozvali. „Od pana Babiše přišly kladné i negativní reakce, od pana Kalouska spíše pozitivní. Pan Bělobrádek si stěžoval, že ho kreslím málo,“ smál se Kemel.

Reklama

Výběr článků

Načítám