Hlavní obsah

Kdy se do škol vrátí další žáci? Tisková konference

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr školství Robert Plaga (ANO) v pondělí na tiskové konferenci představí, jak se protiepidemický systém (PES) promítne do fungování škol. Návrat dětí do škol se bude odvíjet od indexu rizika.

TK Roberta Plagy k systému PES v oblasti školství Video: ČTK

 
Článek

Školy jsou momentálně zcela zavřené s výjimkou mateřských školek. Od středy se do lavic vrátí žáci 1. a 2. ročníků základních škol a žáci speciálních škol.

Další žáci a studenti by se mohli k prezenční výuce vrátit za předpokladu, že se situace v ČR dostane z 5. na 4. stupeň rizika. K tomu by mohlo dojít od příštího týdne.

Jak budou vypadat opatření podle rizikového skóre PES

Domácí

K běžnému stavu by se školství mohlo vrátit za předpokladu, že se situace dostane na 2. či 1. stupeň tabulky, kterou minulý týden v pátek představil ministr zdravotnictví Jan Blatný (ANO).

Uzavřené školy jsou opatřením, které lidem na protiepidemických restrikcích přijatých v souvislosti s koronavirem vadí nejvíce. Ukázal to průzkum společnosti Median.

Zavřené školy vadí Čechům nejvíc. Většina chce rozvolnění ještě před Vánoci

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám