Hlavní obsah

Kdo se ochomejtne kolem Zemana, je prašivý? durdil se Babiš nad kritikou Benešové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) při uvedení Marie Benešové na post ministryně spravedlnosti odmítl, že si ji vybral na základě doporučení prezidenta a položil si otázku, zda všichni, kteří se kolem prezidenta „ochomejtnou, jsou prašiví”.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO) s ministryní spravedlnosti Marií Benešovou

Článek

Babiš s Benešovou a jejím předchůdcem Janem Kněžínkem řešil zejména priority resortu. Očekává například řešení problému exekucí a exekucí uvalených na děti. Benešová by pak chtěla urychlit zpožděné práce a „sesouladit” boj s korupcí, „aby Evropa neměla přípomínky”.

Babiš i Benešová odmítli spekulace o možných změnách na státním zastupitelství.

„Všichni, co se ochomejtnou kolem prezidenta Zemana, teď je Jarda Jágr na řadě, tak všichni jsou prašiví?” rozhořčil se premiér na novináře v reakci na pondělní demonstrace namířené proti jmenování Benešové coby údajné spojenkyně prezidenta.

„Máme svobodu a demokracii, ať lidi protestujou,” uvedl s tím, že žádné ohrožení justice není a kdyby chtěl odvolat nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, mohl to dávno udělat za menšinové vlády hnutí ANO.

Záznam: Demonstrace za nezávislost justiceVideo: Novinky.cz/ ČTK

„Není pravda, že by paní Benešovou doporučil pan prezident. Dozvěděl se to ode mě. Jestli tomu věříte, nebo nevěříte, to je váš problém. A já vám říkám, že to tak je,” uzavřel Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám