Hlavní obsah

Kněz Piťha vyznamenání od Zemana odmítl

Novinky, ren

Katolický kněz Petr Piťha si v pondělí u příležitosti 101. výročí založení republiky na Hradě nepřevzal nejvyšší státní vyznamenání z rukou prezidenta Miloše Zemana. Z úterního vyjádření mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka vyplývá, že vyznamenání odmítl.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Katolický kněz Petr Piťha

Článek

„Je na každém, aby celou věc vnitřně zvážil a rozhodl se. Rozhodnutí učiněné v tichosti respektujeme,” napsal Novinkám krátce Ovčáček. Ještě v dubnu Hrad tvrdil, že Piťha ocenění dostane, a to především za „projevenou odvahu” při kázání o Istanbulské úmluvě. O nápadu Piťhu ocenit informoval Ovčáček už před rokem.

Podle serveru Echo 24 Piťha své důvody pro nepřevzetí vyznamenání prezidentovi sdělil 15. října. Blíže věc však odmítl komentovat. „Své plně zdůvodněné rozhodnutí jsem sdělil prezidentu republiky dne 15. října,“ uvedl Piťha.

Zeman vyznamenal Jágra, ocenění pro Klause uvedl připomenutím Havla

Domácí

Kněz se do povědomí veřejnosti dostal právě kvůli svému loňskému kázání v katedrále sv. Víta, když ostře zkritizoval Istanbulskou úmluvu. Její ratifikace by podle něj vedla k útlaku ze strany homosexuálů. Duchovní a bývalý ministr školství kritizoval dokument, který se zabývá potíráním domácího násilí a násilí na ženách.

Vezmou vám děti, prorokoval Piťha v oceněném kázání

„Vaše rodiny budou roztrženy a rozehnány, bude k tomu stačit, že dětem řeknete, že muž a žena nejsou totéž. Vezmou vám děti a zatají vám, kam je zašantročili, kam je prodali, kde je vězní. Postačí k tomu křivé obvinění. Určení pohlaví vašich novorozenců podle pohledu do jejich klína bude zrušeno. O svém pohlaví rozhodne dítě samo, a proto budete povinni je vychovávat bezpohlavně a potažmo mu nebudete moci dát ani jméno,“ říkal kněz loni v září při oslavách svátku sv. Václava.

Za nesouhlas podle Piťhy budou lidé posíláni do „nápravně-výchovných pracovních táborů vyhlazovacího charakteru”.

Homosexuálové budou prohlášeni za nadřazenou třídu, kázal v katedrále Piťha

Domácí

Česká ženská lobby na Piťhu dokonce podala trestní oznámení kvůli šíření poplašné zprávy. Podle policie se ale o trestný čin nejednalo.

„Je to první mezinárodní smlouva obsahující definici pohlaví. Znamená to, že pro ženy a muže platí nejen biologické rozlišení mužského a ženského pohlaví, ale existuje rovněž společensky konstruovaná kategorie pohlaví, jež ženám a mužům určuje specifickou roli a chování,” připomíná Rada Evropy s tím, že úmluva zavádí definice trestných činů jako mrzačení ženského genitálu (ženská obřízka), vynucený sňatek, nebezpečné pronásledování (stalking), vynucený potrat a vynucená sterilizace. Text úmluvy je dostupný zde.

Piťha už v roce 2011 od bývalého prezidenta Václava Klause dostal medaili za zásluhy.

Co řekl Piťha v kázání k Istanbulské úmluvě
Vaše rodiny budou roztrženy a rozehnány. Bude k tomu stačit, že dětem řeknete, že muž a žena nejsou totéž.
Vezmou vám děti a zatají vám, kam je zašantročili, kam je prodali, kde je vězní. Postačí k tomu křivé obvinění.
Určení pohlaví vašich novorozenců podle pohledu do jejich klína bude zrušeno.
O svém pohlaví rozhodne dítě samo, a proto budete povinni je vychovávat bezpohlavně a potažmo mu nebudete moct dát ani jméno.
Za každý nesouhlas budete deportováni do nápravně-výchovných pracovních táborů vyhlazovacího charakteru.
Homosexuálové budou prohlášeni za nadřazenou vládnoucí třídu, vy budete patřit k podřadné výpomocné třídě a pracovat podle pokynů mocných elit, které budou určovat, co se smí a co se nesmí říkat.
Budete postaveni pod všechny živočichy, kteří se pohlavně rozmnožují, protože pro kočky, žáby ani hmyz zaváděné zákony neplatí.

Anketa

Obáváte se, že vás nadřazený homosexuál deportuje do nápravně-výchovného pracovního tábora vyhlazovacího charakteru?
Ano
63,7 %
Ne
36,3 %
Celkem hlasovalo 11167 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám