Hlavní obsah

Katolická církev spustila web s databází pro pomoc uprchlíkům

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Katolická církev zprovoznila ve čtvrtek elektronickou databázi, jejímž prostřednictvím lze poskytnout pomoc uprchlíkům. Na registračním webu Charity ČR mohou lidé nabízet kromě oblečení či hraček také ubytování pro běžence či nejrůznější služby pro běžence.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Migrační vlna neustává ani se zhoršujícím se počasím.

Článek

„Jedná se o okamžitou pomoc, to jsou především věci každodenní potřeby jako oblečení, deky a hračky,“ popsal František Jemelka z České biskupské konference.

„Lidé mohou nabízet i volné domy či byty, zejména k dlouhodobému pronájmu pro rodiny, kterým bude udělen azyl, či pouze svoji dobrovolnickou výpomoc, třeba s výukou jazyka,“ uvedl ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Nabídky se zaregistrují a následně se budou podle potřeby předávat do jednotlivých regionů či do zahraničí. Web s databází se nachází zde.

K solidaritě s uprchlíky vyzval katolickou církev začátkem září papež František. V reakci na jeho prohlášení se rozhodly pomáhat i některé české farnosti. [celá zpráva]

Anketa

Nabídnete pomoc běžencům?
Ano
8,9 %
Ne
91,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1593 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám