Hlavní obsah

Kandidátku ANO ve volbách do Sněmovny povede v Karlovarském kraji Ťok

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kandidátku hnutí ANO v podzimních sněmovních volbách v Karlovarském kraji povede ministr dopravy Dan Ťok. Jednomyslně o tom rozhodli v pondělí v podvečer delegáti karlovarské krajské konference hnutí ANO. Za ním je poslanec Roman Procházka, třetí Věra Procházková, hned za ní hejtmanka Jana Vildumetzová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr dopravy Dan Ťok

Článek

„Já si té nominace hrozně vážím a jsem připraven za ANO volby v Karlovarském kraji vyhrát,“ uvedl Ťok. „Karlovarský kraj je nádherný region a já chci pomoct k tomu, aby jeho zájmy byly ve Sněmovně ještě více slyšet. Navíc musíme dotáhnout stavby nových silnic a dálnic, jejichž výstavbu jsme rozjeli a rozjíždíme,“ dodal Ťok, který pochází z jižní Moravy.

„Jsem moc ráda, že naši nominaci na lídra kandidátky přijal právě pan ministr dopravy“, řekla krajská předsedkyně hnutí a karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová, která si právě od současného ministra slibuje pomoc v řešení všech dopravních problémů. „Říkali jsme a říkáme, že hlavní prioritou je pro nás dostavba dálnice D6. Já jako hejtmanka prohlásila, že budu mít blízko k ministrovi a neustále ho tlačit, aby se na nás nezapomínalo. Když je teď lídrem naší kandidátky, bude to propojení ještě pevnější,“ dodala Vildumetzová.

Kandidátní listinu musí ještě schválit celostátní předsednictvo hnutí ANO. Jasno mají i další strany v Karlovarském kraji. ODS povede krajský radní a bývalý poslanec Jan Bureš z Ostrova. Karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA) povede kandidátku STAN a KDU - ČSL. Starosta Mariánských Lázní Petr Třešňák povede Piráty, komunisty poslanec Jaroslav Borka. ČSSD bude rozhodovat o lídrovi na konci května.

Reklama

Výběr článků

Načítám