Hlavní obsah

Kandidát na ministra Nekula Zemana ve vitríně neuvidí. Má taky covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kandidát na ministra zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) v úterý nedorazil za prezidentem Milošem Zemanem do Lán na schůzku. Před návštěvou mu totiž test prokázal nákazu koronavirem. Příznaky nemá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zdeněk Nekula

Článek

„Schůzka Zdeňka Nekuly s prezidentem republiky se dnes bohužel neuskuteční. Důvodem je pozitivní antigenní test na covid-19, který pan Nekula absolvoval před setkáním v Lánech,” stojí na oficiálním účtu KDU-ČSL.

Kandidát na ministra nejeví příznaky onemocnění. „Je po dvou dávkách očkování. Momentálně hledáme náhradní řešení,” uvádí lidovci na Twitteru.

Lipavský u Zemana narazil. Vzdej to, měl mu navrhnout

Domácí

Nekulu měl v úterý přijmout prezident Zeman na schůzce, kde s ním měl řešil priority resortu zemědělství. Nekula si jako prioritu v úřadu bere využívání moderních technologií v zemědělství, tedy tzv. precizní zemědělství.

Jde například o využívání dat ze senzorů a čidel v zemědělské půdě či meteorologických údajů v on-line systémech, které následně dávkují správné množství hnojiv či pesticidů.

Vyhýbavost sama. Lipavský po schůzce se Zemanem neřekl prakticky nic

Domácí

Cyklus Zemanových schůzek s kandidáty na ministry by měl skončit v pátek 10. prosince.

Protože je prezident kvůli onemocnění covidem-19 v izolaci, jedná s kandidáty přes mikrofony a po dobu schůzky bývá oddělen plexisklovou bariérou. Izolace nakažených trvá podle platných předpisů 14 dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám