Hlavní obsah

Kancléřství nevyužiji k politické propagaci, slíbil Mynář

Novinky, Jiří Ovčáček

Nový hradní kancléř Vratislav Mynář splní požadavky prezidenta Miloše Zemana a nebude svůj úřad využívat k politické propagaci Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ). Mynář se politice bude jako člen zemanovců věnovat jen ve volném čase.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Miloš Zeman a Vratislav Mynář na únorové konferenci SPOZ v Pardubicích.

Článek

Zeman v exkluzivním rozhovoru pro středeční Právo uvedl, že úřad kancléře nesmí být využíván k politické propagaci. [celá zpráva] Mynář podle něj může zůstat řadovým členem SPOZ. Politice by se podle Zemana měl věnovat jen ve volném čase.

Mynář v reakci uvedl, že už se Zemanem o této záležitosti hovořil a podmínky bude respektovat. „S panem prezidentem jsme si nastavili mantinely,“ řekl ve středu Novinkám s tím, že politice se bude skutečně věnovat jen ve volném čase. „Kterého mnoho nebude,“ podotkl Mynář.

Nový kancléř také uvedl, že už dopředu počítal s tím, že otázku možného propojení politického působení a úřadu kancléře nejprve probere se Zemanem. „Budu pana prezidenta žádat, abych nemusel být apolitický a nestraník. Chci v pozici kancléře nalézt i určitý prostor pro SPOZ,“ řekl Mynář v pondělí Novinkám. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám