Hlavní obsah

Kalouskovi vždy šlo jen o Cyrila Svobodu, ne o svobodu, rýpl Jakl

Novinky, jov

Ladislav Jakl, blízký spolupracovník bývalého prezidenta Václava Klause, se pustil do křížku s prvním místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem kvůli výroku, že ve volbách nepůjde o nic jiného než o svobodu. Podle Jakla šlo Kalouskovi vždy jen o Cyrila Svobodu, bývalého lidoveckého rivala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ladislav Jakl

Článek

„Že jde Kalouskovi najednou o svobodu? Co pamatuji, tak mu vždy šlo leda o Cyrila Svobodu, jinak jsem to slovo od něj nikdy v životě neslyšel,“ reagoval v neděli Jakl ironicky na Kalouskův rozhovor pro Právo, ve kterém prohlásil, že se bude ve volbách rozhodovat, zda lidé chtějí pokračovat v systému parlamentní demokracie. Zdůraznil, že nepůjde o nic jiného než o svobodu.

Jakl svým vyjádřením poukázal na napjaté vztahy, které panovaly mezi Kalouskem a Svobodou v dobách, kdy oba působili v KDU-ČSL. Zvláště vyhrocená situace byla v době, kdy byl Svoboda šéfem lidovců, tedy v letech 2001 až 2003 - než byl nahrazen - Kalouskem.

V roce 2001 Svoboda zdůvodňoval nesouhlas s Kalouskovou účastí v lidovecké stínové vládě odkazem na údajné pochybné aktivity v době, kdy byl Kalousek náměstek ministra obrany. Proti tomu se Kalousek ohradil. Výsledkem třenice byla Svobodova omluva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám