Hlavní obsah

Kalousek škádlil Paroubka kamarády v daňových rájích

Novinky, jas

Projednávání dohody o výměně daňových informací mezi ČR a Kajmanskými ostrovy, které jsou považovány za jeden z daňových rájů, zpestřila výměna názorů mezi ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) a poslancem Jiřím Paroubkem (LEV-NS21). Ten se bezelstně zeptal, jaké přinesly tyto dohody výsledky. Kalousek opáčil, že omezily daňové úniky Paroubkovým "kamarádům".

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Kalousek při představování dohody zmínil, že jde o další krok k omezení daňových úniků, který se ministerstvu pod jeho vedením podařilo dojednat. "Pokud podpoříte můj návrh, budu mít 13. zářez na pažbě," dodal s tím, že předchozí vlády ČSSD nepodepsaly ani jednu takovou úmluvu.

Paroubek tuto "bohulibou aktivitu" uvítal a dotázal se na konkrétní výsledky dohod.

"Všichni ti, které vy jste tolerovali, aby do těchto zemí přenášeli své daňové úniky, již to nebudou moci dělat," opáčil ministr. "Propásli jste deset let, kdy to nemuselo probíhat," dodal Kalousek.

"Vaši kamarádi, kteří se do těchto daňových rájů v minulých letech tak rádi ukrývali, už se do nich, díky těmto smlouvám, ukrývati nebudou moci," shrnul básnicky Kalousek, podle něhož se výsledky ukážou za dalších deset let.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek ve Sněmovně

Když se Paroubek dotázal, koho má na mysli, Kalousek nejprve odpověděl, že je vázán mlčenlivostí, což vyvolalo pobavení v sále.

"Abych vám to přiblížil, někteří z nich, zaplať pánbůh, dneska už sedí. Ta množina už se velmi zúžila," uzavřel ministr, jemuž Sněmovna poslala materiál do závěrečného čtení.

Reklama

Výběr článků

Načítám