Hlavní obsah

Kalousek si dal v restauraci pivo. Pak tvrdil, že byl v kapitule

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek strávil v úterý několik desítek minut v uzavřené restauraci na pražských Vinohradech. Při čekání na oběd si tam prý odskočil na toaletu a vypil pivo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

Kalouska si v restauraci Hlučná samota všimli redaktoři Českého rozhlasu. Jak ve středu uvedl server iRozhlas, Kalousek podle svých slov „zhřešil”.

V reakci na zveřejnění informace Kalousek na Twitteru uvedl, že nebyl na žádném mejdanu po zavírací hodině, s majitelem podniku se zná a vypil s ním jedno pivo.

„Přesto připouštím, že jsem do restaurace vůbec neměl vstupovat. Byla to chyba, za kterou se omlouvám a která se nebude opakovat. Abych omluvu podpořil i materiálně, věnuji deset tisíc korun na dobročinné účely související s epidemií,” dodal.

Ačkoliv v rozhovoru pro server nejprve připustil, že při čekání na pokrm vypil v restauraci, která jinak měla otevřené výdejní okénko, jedno pivo, následně své vyjádření pozměnil v tom smyslu, že na jídlo nečekal v restauraci, ale v kapitule a očekává, že bude ohodnocen Řádem bílého lva.

Kalousek tím patrně narážel na bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO), který skončil v čele resortu poté, co deník Blesk zveřejnil fotografie z noční schůzky, která proběhla v uzavřené restauraci na pražském Vyšehradě. Vedle Prymuly se jí účastnil mimo jiné předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek.

V restauraci neměli Faltýnek s Prymulou co dělat. Obhajoba je v troskách

Domácí

Prymula obdržel od prezidenta Miloše Zemana Řád Bílého lva za zvládnutí jarní vlny epidemie koronaviru.

Podle vládních nařízení musí být restaurace uzavřeny a pokrmy mohou podávat pouze z výdejních okének. Pobyt veřejnosti uvnitř provozoven je zapovězen. Konzumace alkoholu na veřejnosti je rovněž zapovězena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám