Hlavní obsah

Kalousek: Na Zlínsku se Okamury chtěli zbavit, tak kandiduje v Čechách

Novinky, rei
Aktualizováno

Místopředseda TOP09 Miroslav Kalousek se nebojí, že se proti němu ve středních Čechách ve volbách za své hnutí Úsvit přímé demokracie postavil senátor a podnikatel Tomio Okamura. Voliči podle Kalouska nejsou tak slabomyslní, aby Okamuru volili, řekl v neděli v televizi Prima. Okamura reagoval slovy, že se vzhledem k programu svého hnutí nediví, že Kalouskovi vadí.

Foto: Petr Horník, Právo

Exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Zaslechl jsem, že pan Okamura dostal tisíce dopisů s výzvami, aby kandidoval ve středních Čechách,” prohlásil Kalousek a dodal, že výzvy mohly být od voličů Zlínského kraje, kteří se chtěli Okamury zbavit. Okamura na Zlínsku kandidoval do Senátu.

„Nemyslím si, že by voliči nesložili test inteligence,“ podotkl Kalousek.

Okamura: Nedivím se, že Kalouskovi vadím

Podle Okamury se v Kalouskově výroku ozvala pomyslná potrefená husa.

„Jelikož Úsvit prosazuje hmotnou a trestní odpovědnost politiků, přímou volbu a odvolatelnost politiků a zákon o referendu, tak se nedivím, že panu Kalouskovi takto vadím a že se bude snažit dělat všechno proto, aby mě dehonestoval a pomluvil. Já pomlouvat nehodlám a nechám vše vyhodnotit voliče ve volbách,“ řekl Novinkám Okamura.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Senátor Tomio Okamura ve čtvrtek sdělil, že podá žalobu na Transparency International

Z toho, že by ho voliči mohli vykroužkovat, a zbavit ho tak možnosti dostat se do parlamentu, exministr financí strach nemá. „Nebojím se vůbec, že bych byl vykroužkován. Každý, kdo to chce udělat, tak musí vhodit do urny lístek TOP09, strany, kterou jsem založil. Každý takový volič je vítán, prosím, ať to udělá,“ řekl Kalousek.

Volby podle něj rozhodnou nejen o tom, zda vývoj v ČR bude dál určovat pravice, nebo levice, ale také o tom, zda jim zůstanou stejná práva a svobody. Kalousek tak narážel na „autokratické“ postupy „skutečného lídra sociální demokracie“, prezidenta Miloše Zemana.

Reklama

Výběr článků

Načítám