Hlavní obsah

K Vrběticím míří vojáci i s pandury s nočním viděním a termovizí

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První významné přesuny vojáků a vojenské techniky doprovodí během čtvrtka dění v regionu v okolí areálu 27 muničních skladů u Vlachovic - Vrbětic na Zlínsku.

Článek

„Po domluvě s Policií ČR zahájí ve čtvrtek vojáci Armády ČR ve stanovených prostorech budování velitelského stanoviště a logistického zázemí. Do prostoru bude najíždět postupně kolem 100 vojáků, a to ze 14. logistického praporu z Pardubic a Klatov, z jednotek 15. ženijního pluku z Bechyně a Olomouce a 7. mechanizované brigády,“ informovala Právo mluvčí generálního štábu armády Jana Růžičková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Úkolem prvních vojáků bude vybudovat velitelské stanoviště a potřebné zázemí - sociální zařízení, parkovací plochy, ubytovací kapacity, místo pro stravování atd. - před nájezdem hlavní části vojáků určených ke střežení prostoru. Část bude v budovách, část ve stanech, které slouží pro ubytování vojáků v poli.

Budou mít pandury s termovizí

„Po vybudování těchto komponentů je budou následovat vojáci, kteří jsou vyčleněni ke střežení muničního skladu s odpovídající technikou a prostředky. Po dohovoru s policií by měla být hlavní část vojáků k zajištění střežení nasazena do prostoru po dobudování velitelského stanoviště a zázemí v pondělí v celkovém počtu 180 osob. Vojáci budou mimo jiné vybaveni vozidly Pandur a Iveco, které disponují průzkumnými a pozorovacími systémy včetně prostředků nočního vidění a termovizí, což umožní zvýšit kvalitu střežení,” uvedla Růžičková.

„V současné době je v prostoru Vrbětic nasazeno 66 vojáků ze 7. mechanizované brigády k posílení PČR ke střežení,“ dodala mluvčí.

Podle mluvčí Policie ČR Zlínského kraje se v nočních hodinách z vrbětického areálu neozvaly žádné neřízené ani řízené exploze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám