Hlavní obsah

Jste jako supi, obořil se Bělobrádek na novináře

Právo, Karolina Brožová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv lidovci opakují, že z výsledků voleb strach nemají a například v těch senátních mohou pouze získat, šéf KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek dorazil do volebního štábu v pražském Paláci Charitas nevrlý. Novináře osočil, že se chovají jako supi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Bělobrádek přichází do Paláce Charitas.

Článek

Lidovci připravili pro novináře v Paláci Charitas tiskovou místnost bez oken, samotní představitelé strany čekají na výsledky voleb ve svých kancelářích, jen občas sejdou dolů si se zástupci médií popovídat.

Ačkoliv Bělobrádek dorazil na pražské Karlovo náměstí krátce po 14. hodině, k novinářům se rozhodl promluvit až o více než hodinu později. "Já jsem sem přijel kvůli vám, ale to, že mě nenecháte ani odskočit, je nechutné. Jel jsem sem až z Náchoda. Chováte se jako supi," obvinil novináře.

Špatnou náladu prý nemá a výsledky voleb očekává pro svou stranu pozitivní. "V Senátu žádný mandát neobhajujeme a každý mandát, který získáme, je navíc. Kandidátů máme dvacet, tak chceme dvacet křesel," prohlásil.

Lidovci chtějí vládnout sami

Úplně nejideálnější by podle jeho mínění bylo, kdyby ve velkých městech KDU-ČSL uspěla natolik, aby mohla vládnout sama. "To se pak nemusíte dohadovat v koalici. Ale na to to zatím nevypadá. Je to věcí krajského vedení," uvedl.

Za volební neúčast, která se pohybuje kolem 40 procent, může podle Bělobrádka zejména kampaň, kterou většina stran vedla. "Každý jen vyhlašoval, jak je všechno špatně. Jako by tu byla spálená země. Já myslím, že už to voliče nebaví. To lidi odrazuje. Je potřeba se zaměřit na konkrétní pozitivní program," uvedl.

Reklama

Související články

Kalousek: Krnáčová na to prostě nedohlédla

Možnost soudního napadení voleb v Praze kvůli rozlepenému volebnímu archu pobouřila místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. Novinkám poskytl prohlášení, kde...

Výběr článků

Načítám