Hlavní obsah

John je rozzlobený na Nečase za to, že mu mluví do obsazení jeho úřadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicepremiér pro boj s korupcí a předseda VV Radek John se v pondělí znovu ohradil proti snahám premiéra Petra Nečase (ODS) zasahovat do personálního složení jeho úřadu. VV vadí i to, že premiér dosud nepodnikl personální změny v kabinetu. Bez nich prý nelze jednat o reformách.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda VV Radek John s šéfkou poslaneckého klubu Karolínou Peake

Článek

John trvá na tom, že že tým spolupracovníků si sestaví sám.

Premiér se s Johnem střetl o osobu Michala Moroze, který dělal Johnovi náměstka při jeho působení na ministerstvu vnitra. Nečas odmítl, že by se Moroz mohl stát zaměstnancem úřadu vlády, pod nějž Johnův aparát spadá.

Napětí ve vládních řadách způsobuje i nespokojenost VV. Podle Johna nelze uvažovat o reformách, aniž bude vláda personálně vyčištěna na základě presumpce viny a dokud neodejdou lidé podezřelí z plýtvání a rozkrádání veřejných peněz.

"Řekli jsme tři jména, diskutovali jsme o nich a na tahu je premiér. Neboli my chceme, aby vláda, která chce prosadit reformy šetření, byla nezpochybnitelná, aby se nemohlo říkat, že ten a ten ministr má velký problém z minulosti, tam se plýtvalo veřejnými prostředky. myslíme si, že nejde jednat o reformách bez změn ve vládě," řekl Právu John.

John zdůraznil, že klub VV je kvůli oběma věcem na premiéra rozzlobený.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám