Hlavní obsah

Ješita a Patolízal, Game Ovar. Na Zemana ve Vsetíně čekaly protestní transparenty

Právo, Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při své návštěvě Zlínského kraje, konkrétně Vsetína, si prezident Miloš Zeman ve čtvrtek prošel i uličkou s protestními transparenty. Jeho cestu provázela přísnější bezpečnostní opatření než na předchozích místech při návštěvě kraje, v okolí místa setkání například zmizely odpadkové koše.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Na transparentech se objevila hesla jako Game Ovar či Vsetín 25 °C, Miloš 2,5 ‰

Článek

Odpůrci prezidenta drželi v rukou cedule s nápisy „Kdo lže, ten i krade“, Miloše do koše“, "Valaši nésú tak blbí, aby nepoznali alkoholika", "Vsetín 25 °C, Miloš 2,5 ‰" či "Ješita a Patolízal z Hradu" či "Game Ovar".

Do konfliktu s nimi se dostali Zemanovi příznivci, kteří na lidi s transparenty křičeli, že se mají stydět a nemají dělat ostudu. Provolávali heslo „Ať žije Zeman“.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Se Zemanovými odpůrci se dostali jeho příznivci do konfliktu.

Na setkání s prezidentem zazněla témata jako nezaměstnanost či korupce, Zeman ohodnotil i současnou situaci ve vládě. „Prosím za odpuštění, že už nemáte ministra financí Miroslava Kalouska, omlouvám se, že již nemáte ministrem zahraničí Karla Schwarzenberga,“ obrátil se na lidi prezident.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Zemana ve Vsetíně uvítali také lidé s transparenty.

Zeman: Rozeznávám lidi, kteří pracují

„Uděláte něco, aby nás menšiny nechaly vyspat?“ zazněla otázka z davu před vsetínskou radnicí. „Rozeznávám lidi, kteří pracují. Dávky by měly skončit těm, kteří odmítnou nabízenou práci,“ odpovídal prezident.

Jednomu ze vsetínských Romů, který chtěl od prezidenta pomoc, aby se na ně ”nehledělo škaredě, když chtějí všichni dělat“, Zeman odpověděl: „Není pravda, že chcete všichni dělat, stejně tak, jako není pravda, že všichni Češi chtějí dělat.“

Před návštěvou Vsetína zavítal Zeman do Valašských Klobouk, kde se jeho setkání s lidmi obešlo bez protestů. Ve čtvrtek večer má ještě navštívit Kroměříž a v pátek zamíří do Uherského Hradiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám