Hlavní obsah

Jermanová se po porodu vrátila do práce, s dítětem bude manžel

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová, která v polovině března přivedla na svět dceru, ukončila ve čtvrtek mateřskou dovolenou a v pondělí již řídila jednání zastupitelstva.

Foto: Právo

Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO)

Článek

Hejtmanka už dříve avizovala, že se vrátí do práce po šestinedělí, o potomka se má starat její muž. Pokorná Jermanová už má dospělého syna z předchozího vztahu, také její manžel má syna.

Středočeský kraj vedou ANO a ČSSD s podporou komunistů. Statutárním zástupcem hejtmanky je náměstek pro životní prostředí a zemědělství, bývalý hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Po dobu krátké nepřítomnosti Jermanové se v médiích objevily informace o smlouvách, které měli s úřadem za ne zcela jasných podmínek někteří externisté.

Podle webu SeznamZprávy si hejtmanství najímalo externisty na služby, jež normálně zajišťují pracovníci úřadu. Stálo to údajně pět milionů korun ročně.

Podle serveru byli mezi těmito pracovníky například někdejší ředitelka krajského úřadu Kateřina Černá nebo Pavel Dvořák, který byl stejně jako hejtmanka zastupitelem v Benešově. Podle MF DNES měl být jedním z takových poradců i Martin Itterheim (ANO), který byl jako manažer hnutí zodpovědný za krajské volby.

Údajný útok Kalouska

Vedení kraje to odůvodnilo tím, že po volbách v roce 2016 odešlo několik klíčových zaměstnanců a scházely pracovní síly. Smlouvy s externisty nelze podle hejtmanství zveřejnit bez souhlasu pracovníků, jejich souhlasy se prý snaží získat.

Foto: Právo

Jakub Pokorný a Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO)

Hejtmanka v dubnu ve svém prohlášení z organizování útoků obvinila předsedu poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska. Uvedla, že jde podle ní o řízený nátlak, který byl načasován do začátků jejího těhotenství a období po porodu dcery, aby měl maximální psychologický dopad.

I manžel Jermanové Jakub Pokorný loni čelil zájmu médií - poté, co vyšlo najevo, že k soukromým jízdám využívá služební krajskou limuzínu.

Reklama

Výběr článků

Načítám