Hlavní obsah

Žádného předmětu kraje se už ani nedotknu, hájil se manžel Jermanové

Právo, Jan Martinek

Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Jakub Pokorný se vyjádřil k obvinění, že zneužíval služební superb své manželky. Řekl mimo jiné, že když jeho žena vstoupila do vysoké politiky, musí ji doprovázet na různých akcích. Rodina Pokorných se podle něj služebního auta zbaví.

Foto: Právo

Jakub Pokorný a Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

Článek

Pokorný mluvil sám, hejtmanka stála po jeho boku a neřekla ani slovo.

„Jsme spolu od léta 2013, tedy dříve, než má žena vstoupila do vysoké politiky. Jarka věnuje práci maximum času, domácí záležitosti zařizuju já. S politickou funkcí mé ženy mi ale přibyly společenské povinnosti, svou ženu doprovázím na různých akcích,“ řekl Pokorný, kterého podle jeho slov politika nikdy nebavila a jeho život se točil kolem dětí, práce, fotbalu a kamarádů.

„Dotyčný superb je dva roky starý a má najeto sto dvacet tisíc kilometrů. Existuje smlouva, která upravuje naše povinnosti kvůli soukromým jízdám, které musíme samozřejmě vykazovat a uhradit náklady. Za poslední měsíc to dělalo 29 826 korun na pohonných hmotách a 3719 jako platbu úřadu,“ uvedl manžel hejtmanky.

Portál SeznamZprávy minulý týden publikoval zprávu o tom, že manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové Jakub Pokorný běžně jezdí luxusní limuzínou, kterou má šéfka kraje k dispozici jako služební auto, do svého kadeřnického salónu. Hejtmanka v prohlášení uvedla, že manžel vůz používá podle smlouvy a že ji jím například vozí o víkendech na různé akce ve středních Čechách.

„Jarku práce naplňuje a baví, pro rodinný život není veřejná funkce úplně ideální. Požádal jsem ženu, aby nás služebního auta zbavila,“ řekl Pokorný. „Garantuji vám, že už se žádného předmětu Středočeského kraje ani nedotknu, kromě své manželky,“ uzavřel.

Novinářům, kteří s kauzou přišli, vyčinil, že se měli zeptat jeho samotného. „Není nutné najímat bývalého policistu, aby mě šmíroval v roští, natáčel náš domov a mě na každém kroku,“ řekl. Poté i s manželkou oba odešli.

Reklama

Související články

Jermanová: ČSSD a KSČM drží slovo

Zkušenosti s menšinovou koalicí ANO se soc. dem., kterou ve Středočeském kraji podporuje KSČM, jsou podle hejtmanky Jaroslavy Jermanové (ANO) dobré....

Výběr článků

Načítám