Hlavní obsah

Jediným přeživším nehody Kellnerova vrtulníku je snowboardista a fotograf Horváth

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mužem, který jako jediný přežil sobotní havárii vrtulníku na Aljašce, je fotograf a bývalý český reprezentant ve snowboardingu David Horváth. Podle informací Práva Kellnera často doprovázel.

Foto: Jaroslav Legner / CNC / Profimedia

David Horváth

Článek

Čech nyní leží v nemocnici v Anchorage a podle informací amerických úřadů je jeho stav vážný, ale stabilizovaný.

David Horváth patří k průkopníkům českého snowboardingu, který se jako nová disciplína začal na našich horách prosazovat na přelomu 80. a 90. let.

Co zatím víme o nehodě Petra Kellnera

Amerika

Jako závodník vybojoval celkem deset domácích titulů a v letech 1997–2001 si připsal i osm startů ve Světovém poháru. Jeho maximem zůstává čtrnácté místo v U-rampě na SP v Tignes v roce 2000.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na budově PPF visí černý praporVideo: AP

Kdo byl Benjamin Larochaix? Ke Kellnerovi měl velmi blízko

Domácí

Na U-rampě závodil rovněž na dvou světových šampionátech, v roce 1999 se v Berchtesgadenu umístil na 21. místě, o dva roky později skončil v Madonně di Campiglio 59.

Kellnera a jeho rodinu často fotil

Po ukončení aktivní sportovní kariéry se věnoval fotografii a Kellner býval často objektem jeho hledáčku. Fotil rovněž parkuristku Annu Kellnerovou, dceru zesnulého miliardáře a partnerku Daniela Křetínského.

Vrtulník se šesti muži na palubě se zřítil v sobotu v 18.35 místního času asi 80 kilometrů východně od Anchorage. Záchranný tým z Aljašského záchranného koordinačního střediska byl vyslán krátce po 22. hodině. Na místě našel pět mrtvých a jednoho přeživšího. Zatím není jasné, z jakých důvodů k nehodě došlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám