Hlavní obsah

Je to hňup, reagoval Klausův mluvčí na Kalouskův výpad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a exministr financí Miroslav Kalousek na Facebooku obvinil exprezidenta Václava Klause z toho, že je ruský agent. „Vypovídá to o tom, jaký je a vždy byl Kalousek sám,“ reagoval Klausův mluvčí Petr Macinka s tím, že exprezident zrovna slaví narozeniny. „Doufám, že si nenechá zkazit náladu takovým hňupem,“ dodal Macinka.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek

Článek

„Jako mladík jsem ‚hltal‘ Václava Klause a věřil mu (věřím dodnes), že na trhu pracovních sil si každý koupí to nejvýhodnější. Teď od něj slyším, že nejde o trh, ale o ‚záškodnický multikulturalismus‘. Dnes nepochybuji, že Václav Klaus byl a je ruský agent, znovu aktivovaný po roce 2010,“ napsal na Facebooku Kalousek.

Svými slovy reagoval na Klausovy zápisky z plavby kolem Britských ostrovů, které zveřejnil na stránkách svého institutu.

„Hulákat na bývalého premiéra a prezidenta České republiky, že je a byl ruský agent – navíc v situaci, kdy slaví své 78. narozeniny – vypovídá spíše o tom, jaký je a vždy byl Kalousek sám. Drtivá většina ostatních přála panu prezidentovi hodně zdraví a štěstí. Já se k nim připojuji a doufám, že si nenechá zkazit náladu takovým hňupem,“ reagoval pro Novinky Klausův mluvčí Petr Macinka.

Klaus ve svých zápiscích také uvedl, že americkým posluchačům přednášel o Rusku a vzkázal, že jej má Západ respektovat, jaké je, a nesnažit se jej „siláckými výroky“ zvenku předělat. „I když Rusko volí jinou proporci ‚řádu a demokracie‘ než my, není to ‚říše zla‘,“ napsal Klaus.

„Posluchače jsem překvapil grafem a statistickými daty. Vezmeme-li rok 1990 za 100, HDP na hlavu vzrostl v USA na 250 procent, v ČR na 300 procent a v Rusku na 321 procent. Samozřejmě z úplně jiného základu, ale jistá informace o Rusku to je,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám