Hlavní obsah

Jarní počasí vydrží do čtvrtka, pak se ochladí

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v České republice v těchto dnech spíše připomíná jaro než začátek ledna, což dokazuje i pohled do statistik. Slunečné počasí a teploty blížící se k deseti stupňům Celsia vydrží přinejmenším do čtvrtka, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Mírně se ochladí až před víkendem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Výrazně nadprůměrné teploty odpovídají poslední březnové dekádě, průměrně naměříme o sedm stupňů víc proti normálu,“ řekla Novinkám Honsová. Podobné počasí podle ní bude panovat do čtvrteční noci, kdy na naše území dorazí studená fronta.

Pondělní den bude převážně polojasný, až večer bude od severozápadu přibývat oblačnost a místy se mohou vyskytnout přeháňky. V maximech naměříme 4 až 8 stupňů.

V úterý ráno bude ještě oblačno, během dne se ale vyjasní na polojasno nebo skoro jasno. V minimech naměříme 3 až -1 stupeň, v odpoledních maximech 7 až 11 stupňů.

Před víkendem se ochladí

Podobné počasí bude také ve středu a ve čtvrtek, kdy bude převládat polojasná obloha. Odpoledne naměříme shodně 7 až 11 stupňů (podle některých modelů může být ve čtvrtek až 13 stupňů), ve středu ráno bude 4 až 0, ve čtvrtek 5 až 1 stupeň.

V noci ze čtvrtka na pátek se přes Českou republiku přežene studená fronta, kvůli které bude v pátek oblačno nebo zataženo s občasným deštěm. Odpolední teploty mírně klesnou na 4 až 8 stupňů.

Také o víkendu bude převládat oblačno, místy polojasno. Přeháňky mohou být na horách sněhové, budou však jen ojedinělé. Znatelně se ale ochladí, ráno naměříme 1 až -3 stupně, odpoledne 3 až 8 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám