Hlavní obsah

Jarní počasí stále nepřichází. Tak snad příští týden

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na teplé a slunečné počasí si budeme muset počkat do května, respektive na úvod příštího týdne. Ten začínající nabídne v úterý příchod studené fronty a četné srážky, které mohou být v horských oblastech opět sněhové. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude ještě počasí ovlivňovat teplé proudění od jihozápadu. Díky tomu by se měla denní maxima šplhat na 12 až 16 stupňů.

„V úterý bude přes naše území postupovat vlnící se studená fronta,” uvedla Honsová s tím, že v Čechách bude převládat zataženo až oblačno se srážkami. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 stupně, denní maxima se ještě mohou dostat na 14 až 18 stupňů. Na Moravu a do Slezska dorazí fronta až později v průběhu dne, díky čemuž by se tam lidé měli dočkat i polojasné oblohy a teploty by se tam mohly vyšplhat na 18 až 21 stupňů. „Úterý tak bude nejteplejším dnem tohoto týdne,” konstatovala Honsová.

Ochlazení se naplno projeví ve středu. Bude zataženo či oblačno s deštěm a přeháňkami, které mohou být v polohách nad 600 metrů opět sněhové. Ráno budou teploty klesat na 5 až 1 stupeň, přes den se v Čechách dostanou na 5 až 9. Na východě bude více srážek, ale zároveň o něco tepleji. Odpolední maxima tam budou mezi 8 a 12 stupni. Pocitovou teplotu bude nicméně snižovat čerstvý vítr.

Oblačné počasí s deštěm či přeháňkami bude pokračovat i ve čtvrtek. Ráno budou teploty klesat na 5 až 1 stupeň, odpolední maxima se dostanou na 5 až 9.

Změnu nepřinese ani pátek. Dominovat bude zatažená obloha se srážkami a ranními minimy mezi 4 stupni a nulou. Přes den se budou teploty pohybovat mezi 7 a 11 stupni.

Výhled od soboty do pondělí slibuje zprvu zataženou oblohu s přeháňkami a ranními teplotami kolem nuly. Ty odpolední budou stoupat s tím, jak bude ubývat oblačnosti. V pondělí, kdy by již mělo být polojasno či téměř jasno, se rtuť teploměru se podívá až k 16 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám