Hlavní obsah

Jakl odmítl, že by se Koudelka a Hasenkopf podíleli na amnestii

Novinky, jov, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajemník prezidenta Ladislav Jakl se v neděli pro Novinky vyjádřil k informacím, že on, státní zástupce Zdeněk Koudelka a právník Pavel Hasenkopf měli být těmi, kdo pro prezidenta Václava Klause připravili amnestii. Jakl odmítá, že by Koudelka či Hasenkopf byli v trojici těch, s nimiž prezident vedl polemiku o podobě amnestie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ladislav Jakl

Článek

O tom, že amnestii připravila pro Klause trojice Jakl, Koudelka a Hasenkopf informovaly v sobotu Lidové noviny (LN). [celá zpráva]

"Není pravdou, že amnestii připravovala trojice Jakl, Hasenkopf, Koudelka. Připravoval ji prezident republiky v osobních debatách se svými blízkými spolupracovníky. To říkám stále," uvedl prezidentův tajemník, podle něhož vznikla amnestie v polemických debatách s trojicí spolupracovníků. "Oba lidé, které jmenují LN, mezi ně nepatřili," dodal.

Podíl na přípravě amnestie odmítl podle ministra spravedlnosti Pavla Blažka i Koudelka. [celá zpráva]

List se podle něj odkazuje na jakýsi text, z něhož prý neplyne, že by se na něm jeho autor jakkoliv podílel. "Podobných textů jsem za poslední léta viděl mnoho, i od exministra Pospíšila nebo od kohosi z Ústavního soudu," dodal.

V debatách o amnestii prý nezazněla ani jména dvou osob, které údajně nemá prezident v lásce - Pavla Vondrouše, který na Klause vystřelil z plastikové pistole ani "malůvkáře po plakátech" Romana Smetany.

"Někteří čtenáři mi nyní vyhrožuji i smrtí. Možná o tom pak LN napíší, že jsem ty jimi inspirované násilníky přepadl," dodal Jakl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám