Hlavní obsah

Jakl chce podporu poslanců, už má Doktora

Právo, Jan Martinek

Tajemník Václava Klause a zároveň uchazeč o prezidentskou funkci Ladislav Jakl má nový trik, jak se dostat mezi prezidentské kandidáty: začal sbírat podporu poslanců.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ladislav Jakl

Článek

Aby mohl kandidovat na prezidenta, potřebuje buď 50 tisíc podpisů občanů, nebo podporu 20 poslanců nebo deseti senátorů. Strana svobodných občanů, která na Hrad Jakla nominuje, vyrazila mezi poslance a už se jim podařilo ulovit prvního: odpadlíka z ODS Michala Doktora, který je dnes členem hnutí Jihočeši 2012.

Michal Doktor ve středu informaci Právu potvrdil. „Ano, je to pravda,“ řekl Doktor s tím, že dříve takto podpořil i prezidentskou kandidaturu senátora Tomia Okamury.

„Myslím, že do tohoto klání by se měli zapojit především ti koně, kteří jsou schopni skočit Taxisův příkop. Zdali doběhnou do cíle a jezdci zůstanou v sedle, to už je na těch kandidátech. Oba ale splňují předpoklady na to, aby kvalitu soutěže zvýšili, u obou vycházím z mnoha let osobních zkušeností,“ sdělil Právu Doktor.

„V současné době nám členové a příznivci zasílají podpisové archy, počet podpisů se pohybuje okolo 20 000 a neustále se zvyšuje. Jelikož se ale domníváme, že nestihneme potřebných 50 000 podpisů od občanů nasbírat, zahájili jsme sběr podpisů poslanců,“ uvedla pro Právo tisková mluvčí Svobodných Tereza Melišová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám