Hlavní obsah

Jak bude probíhat od září výuka? Brífink ministra Plagy

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr školství Robert Plaga (ANO) představí manuály k fungování škol při epidemii koronaviru v novém školním roce. Materiál by měl obsahovat přesná hygienická opatření, která budou muset školy dodržovat při výuce. Ministr by měl také říci, jak by měla vypadat distanční výuka v případě uzavření škol či tříd. Tisková konference je naplánovaná na 10:00 hodin, Novinky ji nabídnou živě.

Záznam: TK k manuálu ministerstva školství a epidemiologů Video: Novinky

 
Článek

Podle ministra se doporučení nebudou příliš lišit od těch, podle nichž školy fungovaly v omezeném režimu v květnu a červnu, a zároveň budou podobná jako opatření, která by na podzim měla platit v celém Česku.

Povinnou distanční výuku i možnost volit z auta pro lidi v karanténě schválila vláda

Domácí

Plaga dříve uvedl, že už se žáci nebudou rozdělovat do patnáctičlenných skupin, ale nastoupí do škol ve standardních třídách. Mimo třídy budou muset ve školách nosit roušky. Doporučeno podle něj bude také dodržování odstupů mezi lidmi, častější větrání či používání dezinfekce. Manuály by se měly týkat třeba i škol v přírodě, kroužků nebo družin.

Plaga: 1. září nastoupí do škol celé třídy, nebudou se dělit

Koronavirus

Kvůli pandemii koronaviru byly školy část druhého pololetí uplynulého školního roku zavřené. První manuály k ochraně proti koronaviru obdržely v dubnu a fungovaly podle nich po svém částečném znovuotevření do konce školního roku. Docházka byla do té doby dobrovolná a děti se mohly učit i z domova.

Základní školy měly v minulém školním roce zhruba 953 000 žáků a střední školy 424 000. Podobné množství jich zřejmě budou mít i v nadcházejícím roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám