Hlavní obsah

Izraelská vlajka je už i na pražském magistrátu. Ale jen partyzánsky z okna

Novinky, jas

Vlajka Izraele coby symbol podpory židovského státu se v pondělí objevila i na budově pražského magistrátu. Postaral se o to zastupitel Jan Wolf (Spojené síly pro Prahu), který ji vyvěsil poněkud partyzánsky z okna.

Foto: Novinky

Budova pražského magistrátu.

Článek

„Šalom alejchem Izrael (hebrejský pozdrav – pozn. red.). Dnes jsem vyvěsil vlajku Státu Izrael na budově magistrátu, když to není nikdo jiný schopen udělat,” oznámil Wolf na Twitteru.

Zastupitelský klub hnutí ANO a koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) vyzvaly k vyvěšení vlajky na magistrátu primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) již v pátek.

Wolf tak následoval radnici Prahy 6, která vlajku vyvěsila v pátek. Ke stejnému kroku přistoupil i Pražský hrad, který na popud prezidenta nahradil izraelskou vlajkou vlajku Evropské unie.

Vyvěšena je podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka „jako výraz jednoznačné podpory a solidarity v konfliktu vyvolaném teroristy”.

Nad Hradem vlaje izraelská vlajkaVideo: Kancelář prezidenta republiky

Boje mezi Izraelem a Palestinci probíhají již několikátý den. Izrael ve čtvrtek oznámil, že u hranic s Pásmem Gazy shromáždil pozemní jednotky. Boje vypukly po několikadenních střetech mezi izraelskou policií a Palestinci v Jeruzalémě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám