Hlavní obsah

Inspekce navrhla obžalovat Lessyho

Právo, Novinky, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý policejní prezident Petr Lessy by mohl v brzké době skončit na lavici obžalovaných před soudem. Inspekce bezpečnostních sborů už totiž ukončila vyšetřování jeho kauzy a státnímu zástupci předala návrh na podání obžaloby. O tom rozhodne žalobce do měsíce.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý policejní prezident Petr Lessy

Článek

Za loňskou pomluvu zlínských policejních špiček a zneužití jeho pravomocí Lessymu v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení.

Ukončení vyšetřování Právu potvrdil státní zástupce Michal Muravský, který má kauzu bývalého šéfa policie na starosti. O tom, jestli Lessyho skutečně před soud postaví, nechtěl ale žalobce spekulovat. „Rozhodnu se do jednoho měsíce,“ konstatoval Muravský.

Lessyho odvolal ministr vnitra Jan Kubice v srpnu na základě obvinění, které proti tehdejšímu policejnímu prezidentovi vznesla GIBS pro údajné zneužití pravomoci úřední osoby a pomluvy. [celá zpráva]

Bývalý policejní prezident kvůli tomu podal na Kubiceho trestní oznámení, neboť podle něj při jeho propuštění jednal v rozporu se zákonem. Obvodní zastupitelství pro Prahu 7 ale dalo ministrovi nedávno zapravdu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám