Hlavní obsah

IKEM se evakuovat nebude, prasklý parovod se podařilo opravit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Evakuace pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM), která byla naplánována na pondělí, se ruší. Prasklý parovod se podařilo opravit. V neděli to oznámil ministr zdravotnicí Miloslav Ludvík (ČSSD).

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Problém způsobilo prasknutí teplovodního řadu a klinice hrozilo, že by mohlo dojít ke ztrátě vytápění, což by ohrozilo pacienty.

„V sobotu se ukázalo, že se otvor, ze kterého unikala horká voda a pára, naštěstí nezvětšuje, a proto jsme přistoupili k možnosti otvor zajistit speciální, na míru vytvořenou ocelovou záplatou, která je centimetr silná. Ta zamezí dalšímu úniku tepla,” uvedl ředitel IKEM Aleš Herman.

„Potrubí je v tuto chvíli zajištěné a kompletní opravu tak budeme moci připravit a naplánovat na letní měsíce, kdy odpojení teplovodního potrubí nebude vyžadovat přesun pacientů a opravu bude možné udělat bez omezení provozu,“ dodal.

V pátek ministerstvo zdravotnictví na mimořádné tiskové konferenci oznámilo, že došlo k uzavření ambulancí a pacienti budou v pondělí přesunuti do dalších nemocnic. [celá zpráva]

„Plánovaná evakuace IKEMu se ruší. Pacienti si mohou oddychnout, parovod zabezpečen. Děkuji všem zúčastněným za skvělou spolupráci,” uvedl v neděli Ludvík na Twitteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám