Hlavní obsah

IKEM povede dosavadní náměstek Stiborek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novým ředitelem Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) jmenoval v pátek ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) stávajícího náměstka Michala Stiborka. Ten nahradí dlouholetého šéfa Aleše Hermana, který se rozhodl odejít do soukromého sektoru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Institut klinické a experimentální medicíny IKEM v pražské Krči.

Článek

Stiborek doposud zastával v institutu post náměstka pro ekonomiku a provoz.

„Pan Stiborek jako dlouholetý náměstek IKEMu velmi dobře zná fungování institutu. V tom vidím nesmírnou výhodu, neboť tím odpadne několikaměsíční seznamování s agendou a bude se tak moci ihned po nástupu naplno chopit funkce,” uvedl po jmenování Stiborka, jehož doporučila výběrová komise, ministr.

Od Stiborka očekává mimo jiné dohled nad výstavbou nových kapacit institutu, která bude zahájena v příštím roce.

Herman oznámil svůj konec v čele centra v polovině listopadu. Ministr následně vypsal na vedení špičkového transplantačního centra výběrové řízení.

Do výběrového řízení na ředitele se přihlásilo pět zájemců, jednoho komise vyřadila kvůli nesplnění kvalifikačních předpokladů. Ministerstvo požadovalo mimo jiné návrh koncepce řízení a rozvoje IKEM, vysokoškolské vzdělání minimálně v magisterském studijním programu a zkušenosti v řízení a ekonomice zdravotnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám