Hlavní obsah

Ibl: Na šéfa klubu kandidovat nebudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý šéf poslanců ČSSD Petr Ibl, který před nedávnem na tuto funkci rezignoval, je mezi poslanci, kteří jsou před pondělním jednáním klubu navrženi na post předsedy klubu. Právu to potvrdila tajemnice klubu Irena Čelakovská s tím, že se Ibl nenavrhl sám, ale dostal nominaci od jiných členů klubu. Ibl však Právu řekl, že na žádnou funkci ve vedení klubu kandidovat nebude.

Foto: Klub seniorů Pohoda (archiv)

Členové agilního klubu seniorů Pohoda.

Článek

"Navrhl mě jeden z poslanců, který to poslal faxem z domova, pak mi teprve zavolal. Už jsem jednou řekl, že nebudu kandidovat na žádnou funkci," řekl Ibl.

Tisková mluvčí ČSSD Lucie Orgoníková oficiálně oznámila, že na předsedu poslaneckého klubu ČSSD byli nominováni Petr Ibl, Zdeněk Koudelka, Michal Kraus a Miloš Melčák, na prvního místopředsedu Michal Hašek, na ostatní místopředsedy Jan Kavan, Michal Kraus, Antonín Macháček, Oldřich Němec, Eva Nováková, Hana Orgoníková, Josef Řihák, Miroslav Svoboda, Hana Šedivá, Petr Šulák, Radim Turek a Václav Votava.

Ibl v lednu funkci předsedy poslaneckého klubu ČSSD opustil po kritice premiéra a předsedy strany Stanislava Grosse. Prohlašoval, že se o vedení klubu nebude ucházet.

Poslanecký klub osmačtyřicetiletý Ibl vedl od března 2003, kdy ve funkci vystřídal Milana Urbana, který se stal ministrem průmyslu a obchodu.

Reklama

Související články

Šéf poslanců ČSSD Ibl položil funkci

Napětí v soc. dem. po sérii volebních proher a před březnovým sjezdem se stupňuje. Na svou funkci se rozhodl rezignovat někdejší Grossův blízký spolupracovník...

Ibl rezignaci neodvolal

Své rozhodnutí rezignovat na funkci šéf poslanců ČSSD Petr Ibl o víkendu nezměnil. Přes různé mediální interpretace jeho ostře kritického dopisu na adresu...

Ibl odchází z čela klubu sám

Místopředsedové Poslaneckého klubu ČSSD svého šéfa Petra Ibla při odchodu z funkce nedoprovodí. Ibl je vyzval, aby spolu sním dali své funkce k dispozici,...

Výběr článků

Načítám