Hlavní obsah

Husté sněžení potrápilo sever Čech, při nehodě se zranila těhotná žena

– Děčín

Sněžení na severu Čech zkomplikovalo dopravu. Na Českolipsku se stalo od poledne několik nehod, lehce se zranilo několik lidí včetně těhotné ženy. Silnice jsou místy obtížně sjízdné i v Ústeckém kraji, například mezi Rumburkem a Krásnou Lípou na Děčínsku, u Malé Veleně uvízl podle informací policie před polednem kamión.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

U obce Doksy na Českolipsku skončilo odpoledne osobní auto mimo silnici a narazilo do stromu, při nehodě se zranila těhotná žena. "Spolujezdkyně z automobilu byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice," řekla policejní mluvčí Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

Při další havárii na Českolipsku poblíž obce Bohatice se srazila dvě osobní auta a lehce se zranilo pět lidí. V příkopě skončilo krátce před 14:00 osobní auto také u Krabčic na Litoměřicku. Řidička podle dopravních informací policie nepřizpůsobila při jízdě ze svahu po  zasněžené silnici rychlost stavu vozovky a po smyku sjela do pravého příkopu. Nehoda se obešla bez zranění.

Na silnici první třídy číslo 9 spojující Českou Lípu s Rumburkem leží asi dvoucentimetrová ujetá vrstva sněhu, podle informace policie je silnice v kopci a v lese nesjízdná. "Vlivem spadaného sněhu a hustoty provozu vozidel je sníh ujetý až na led," informovala policie.

Silnice mezi Rumburkem a Krásnou Lípou je špatně sjízdná, jsou na ní zbytky sněhu a ledu. Na Českolipsku v Libereckém kraji, které s Děčínskem sousedí, doporučuje policie kvůli hustému sněžení zvýšenou opatrnost.

V Ústeckém kraji se dnes teploty pohybují většinou kolem nuly, na Milešovce byly minus tři stupně Celsia. Je zataženo, především v severní polovině kraje s občasným sněžením. V Libereckém kraji je většinou kolem minus jednoho stupně Celsia, v Peci pod Sněžkou teplota klesla čtyři stupně pod bod mrazu.

Reklama

Výběr článků

Načítám