Hlavní obsah

Husté sněžení potrápilo sever Čech, při nehodě se zranila těhotná žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Sněžení na severu Čech zkomplikovalo dopravu. Na Českolipsku se stalo od poledne několik nehod, lehce se zranilo několik lidí včetně těhotné ženy. Silnice jsou místy obtížně sjízdné i v Ústeckém kraji, například mezi Rumburkem a Krásnou Lípou na Děčínsku, u Malé Veleně uvízl podle informací policie před polednem kamión.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

U obce Doksy na Českolipsku skončilo odpoledne osobní auto mimo silnici a narazilo do stromu, při nehodě se zranila těhotná žena. "Spolujezdkyně z automobilu byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice," řekla policejní mluvčí Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

Při další havárii na Českolipsku poblíž obce Bohatice se srazila dvě osobní auta a lehce se zranilo pět lidí. V příkopě skončilo krátce před 14:00 osobní auto také u Krabčic na Litoměřicku. Řidička podle dopravních informací policie nepřizpůsobila při jízdě ze svahu po  zasněžené silnici rychlost stavu vozovky a po smyku sjela do pravého příkopu. Nehoda se obešla bez zranění.

Na silnici první třídy číslo 9 spojující Českou Lípu s Rumburkem leží asi dvoucentimetrová ujetá vrstva sněhu, podle informace policie je silnice v kopci a v lese nesjízdná. "Vlivem spadaného sněhu a hustoty provozu vozidel je sníh ujetý až na led," informovala policie.

Silnice mezi Rumburkem a Krásnou Lípou je špatně sjízdná, jsou na ní zbytky sněhu a ledu. Na Českolipsku v Libereckém kraji, které s Děčínskem sousedí, doporučuje policie kvůli hustému sněžení zvýšenou opatrnost.

V Ústeckém kraji se dnes teploty pohybují většinou kolem nuly, na Milešovce byly minus tři stupně Celsia. Je zataženo, především v severní polovině kraje s občasným sněžením. V Libereckém kraji je většinou kolem minus jednoho stupně Celsia, v Peci pod Sněžkou teplota klesla čtyři stupně pod bod mrazu.

Reklama

Výběr článků

Načítám