Hlavní obsah

Hudeček vyzval Vávru k rezignaci kvůli fotkám z podnikatelovy oslavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) vyzval svého stranického rivala a předsedu pražské TOP 09 Jiřího Vávru, aby odstoupil. Vadí mu fotky, na kterých byl Vávra zachycen na oslavě narozenin vlivného podnikatele Tomáše Hrdličky. Hudeček prohlásil, že pokud Vávra neodstoupí, strana ho vyloučí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Primátor Tomáš Hudeček (vlevo) a šéf pražských zastupitelů TOP 09 Jiří Vávra

Článek

Není tajemstvím, že v řadách pražské TOP 09 dlouhodobě vládne řevnivost. Vávra se jako předseda pražské organizace a první náměstek primátora nedostal v komunálních volbách na kandidátku TOP 09, kterou sestavil Hudeček. V pondělí pak označil výsledek ve volbách za prohru a nepřímo zkritizoval Hudečka.

Fotografie o účasti Vávry na Hrdličkově oslavě zveřejnil v úterý server Blesk.cz. Hudeček následně uvedl, že jestli se potvrdí informace o setkání Vávry s Hrdličkou, bude žádat okamžité Vávrovo vyloučení ze strany „neboť by svým setrváním představoval hrozbu návratu pořádků před rokem 2010”.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vávra: Hrdličku neznám

Vávra tvrdí, že na Hrdličkově oslavě nebyl. S kontroverzním podnikatelem se prý „nezná a nebaví”. „Byl jsem pozván na narozeninovou oslavu zastupitele Ivana Vinše (zastupitel Prahy 10 pozn. red.) a netušil jsem, jací budou další účastníci,” hájí se.

Hudeček zase poukazuje na propojenost Hrdličky se šéfkou pražské organizace ANO Radmilou Kleslovou. „Podstatná část zastupitelského klubu hnutí ANO byla personálně sestavena Radmilou Kleslovou, a je tudíž napojena na osobu pražského kmotra Hrdličky,” uvedl primátor.

Hrdličku i Kleslovou totiž spojuje domovská radnice Prahy 10. „To je ostatně principiální důvod nemožnosti jakékoliv budoucí spolupráce s hnutím ANO v Praze,” doplnil.

Šéfka pražské organizace ANO ale jakékoli spojení s podnikatelem Tomášem Hrdličkou odmítá.

„Pan Hudeček neunesl porážku, bojuje v TOP 09 o přežití, a tak se rozhodl, že začne do všech kopat. Už jsem to říkala mnohokrát, ale pro něj to ráda zopakuji ještě jednou. Ne, pane odstupující primátore, s panem Hrdličkou nemám nic společného, a jestli někde objevíte fotku, jakou s ním má teď váš pan předseda Vávra, pošlete mi ji. Ráda ji sama uveřejním a pak odstoupím ze všech funkcí,“ uvedla v prohlášení zaslaném Novinkám.

Klesová je členkou vyjednávacího týmu, který řeší podobu nové koalice na pražském magistrátu. TOP 09 spolupráci s ANO opakovaně odmítla. Nejpravděpodobněji se zatím jeví spolupráce kopírující vládní úroveň, v případě Prahy je to vítězné ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strana zelených, KDU-ČSL a STAN).

Reklama

Související témata:

Související články

ANO s TOP 09 se v Praze přetahují o Piráty

Hnutí ANO a TOP 09 podle informací Práva už v noci ze soboty na neděli přemlouvaly Českou pirátskou stranu, aby s nimi jednala o možné spolupráci v pražském...

Výběr článků

Načítám