Hlavní obsah

Hrušovany nad Jevišovkou jsou kvůli komářím larvám bez pitné vody

Aktualizováno

Nepříjemné zjištění učinili ve čtvrtek zaměstnanci technických služeb Hrušovan nad Jevišovkou na Znojemsku. Ve vodovodním řadu totiž našli larvy komára. Lidé tak nemohou vodu pít, k dalším činnostem ji podle hygieniků ale používat mohou. Město už nechalo přistavit cisternu s pitnou vodou.

Foto: Profimedia.cz

Larvy komára

Článek

„K nálezu došlo na ulici Západní a v objektu bazénu. Po konzultaci s Krajskou hygienickou stanicí je voda ve vodovodu zdravotně nezávadná. Je ji možno používat ke všem běžným činnostem s výjimkou přímé konzumace,“ upozornilo město na svém webu. Od pátku správci vodovodu vypouští do vody více chlóru, kontrolují vodojemy a provádí mimořádné proplachy.

Podle hygieniků bude v sobotu podle výsledku testů jasné, zda přijatá opatření stačila na likvidaci larev tak, aby místní mohli vodu z kohoutků opět bez obav pít.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Problémy s nepitnou vodou ve vodovodu řešili před časem i v pražských Dejvicích, kde byla voda kontaminována bakteriemi, což způsobilo mnoha lidem zdravotní obtíže.

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) v pátek oznámily, že lidé v Bubenči a Dejvicích budou mít měsíc zdarma vodné a stočné. Ušlý zisk hodlá vymáhat po viníkovi havárie. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám