Hlavní obsah

Hřib se chlubil zelení. V ulici bez stromů, kde má být 50 stupňů, chodí lidé v zimních bundách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nový příspěvek pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) na sociálních sítích, kterým chtěl demonstrovat prospěšnost stromů při snižování teploty v ulicích, se minul účinkem. Na první pohled je totiž zřejmé, že na snímku údajně horké ulice jsou lidé navlečení v zimních bundách.

Foto: Piráti.cz

Článek

„Podívejte se na obrázek, na kterém je to vidět hned na první pohled. Dvě ulice v Praze, dvě naprosto odlišné teploty povrchu silnice v těchto horkých dnech. A co tvoří rozdíl? Stromy,“ zdůvodňoval Hřib, proč je nutné, aby se v ulicích hlavního města vysazovalo více stromů.

Zatímco přínosy výsadby stromů v metropoli nikdo nezpochybňuje, lidé si na sítích všímají nešikovného způsobu, jakým ji primátor propaguje. Paradoxem také je, na jakých ulicích Hřib prospěšnost stromů demonstroval. Alejovým stromořadím je příjemně zastíněná Lužická ulice v Praze 2, v jejímž čele stojí zástupkyně opoziční ODS Jana Černochová. Naopak holá a údajně rozpálená je na obrázku ulice Františka Křížka na Letné v Praze 7, kde je starostou jeho koaliční partner Jan Čižinský (Praha sobě).

Prague Pride si 650 tisíc zaslouží, přiláká turisty, brání se Hřib kritice

Domácí

Zalesňování patří mezi Hřibova vlajková témata od počátku. V kampani před komunálními volbami 2018, po nichž se pirátská posádka dostala do čela pražského magistrátu, sliboval vysazení milionů nových stromů.

Následně upřesnil, že jde o cíl pro následujících osm let, tedy dvě volební období. Podle webových stránek doprovodného projektu Zastromuj Prahu bylo doposud vysazeno 370 tisíc stromů, a cíl do voleb 2022 byl tedy splněn z 74 procent.

Mýtné 120 Kč za vjezd do Prahy? Vyhlášení války Středočechům, zlobí se ODS

Domácí

V příspěvku Hřib nyní oznámil, že Praha letos věnuje dalších 160 milionů korun na zelené projekty pro jednotlivé městské části. Vedle výsadby nových stromů má jít o revitalizace parků a lesoparků anebo vznik nových vodních prvků, jako jsou pítka či fontány.

Zatímco v „zalesňovací“ politice Hřib pokročil, Pražané nadále čekají na klíčové infrastrukturní projekty, mezi nimiž je často skloňována zejména dostavba městského okruhu. Primátor se opakovaně hájí problémy při vyjednávání se státem.

Sněmovní volby Prahu ovlivní, může za to Babišova kampaň, míní Hřib

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám