Hlavní obsah

Horská služba nalezla tři ztracené turistky na Šumavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KVILDA

Šumavská horská služba v pátek večer nalezla tři lyžařky, které se nevrátily z výletu na běžkách. Vyčerpané a promrzlé turistky byly dopraveny do hotelu, kde byly ubytovány.

Foto: Ondřej Smolka
Článek

Turisté ze severní Moravy ubytovaní v šumavské Kvildě oznámili v pátek večer horské službě, že postrádají tři lyžařky. Ženy ve věku 57 až 66 let, které přátelé označili za zdatné a zkušené turistky, se nevrátily z výletu na běžkách a nikdo ani nevěděl, kam přesně měly namířeno.

"Teplota klesla dvanáct stupňů pod bod mrazu, a proto jsme okamžitě zahájili pátrací akci, do které byly v první fázi nasazeny tři skútry, začali jsme povolávat pátrací tým i z dalších šumavských okrsků a ke vzletu byl připraven vrtulník letecké záchranné služby Armády ČR z Líní," řekl František Stupka náčelník Horské služby ČR oblast Šumava.

Krátce před 23. hodinou nalezl vyčerpané a promrzlé turistky pracovník šumavské horské služby v prostoru mezi Zadovem a Horskou Kvildou, kde ženy bloudily, když omylem sjely ze značené lyžařské stopy a nemohly najít cestu zpět na Kvildu. Záchranáři je převezli do hotelu, kde jsou ubytovány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám