Hlavní obsah

Horka budou pokračovat nejen v příštím týdnu, očekávají meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Horka budou pokračovat. Následující týden bude velmi teplý a spíše nadprůměrné mají být i teploty během prvních tří červencových týdnů. Plyne to z dlouhodobého výhledu, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Srážkové úhrny by měly být průměrné.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Velmi teplé počasí, které v ČR panuje od začátku června, bude pokračovat i v posledním červnovém týdnu, kdy se opět očekávají výrazně nadprůměrné teploty,” shrnuli meteorologové výhled na nadcházející týden od 24. do 30. června, během něhož by se odpolední maxima měla držet často výrazně nad hranicí 30 stupňů.

Další tři týdny od 1. do 21. července budou pokračovat teploty, které budou „ve srovnání s dlouhodobým průměrem průměrné až slabě nadprůměrné a lze je označovat jako letní,” uvádí výhled.

Z hlediska srážek by následující čtyři týdne měly být průměrné. „Srážky se však budou často vyskytovat v přeháňkách a bouřkách, takže lze očekávat velké místní rozdíly,” upozornili meteorologové.

Průměrná teplota v tomto období odpovídá 18 stupňům Celsia, průměrný úhrn srážek je  81 milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám