Hlavní obsah

Holešovská výzva svolává nespokojené lidi na protivládní demonstraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Václavském náměstí se v neděli odpoledne sejdou příznivci hnutí Holešovská výzva a dalších iniciativ, ve kterých se sdružují nespokojení lidé s vládou a stavem společnosti. Do Prahy se chystají také demonstranti z Ostravy, odkud byl vypraven zvláštní vlak. Představitelé výzvy očekávají hojnou účast čítající tisíce lidí.

Foto: Václav Lang, Novinky

Demonstrace se bude konat od 13:00 na Václavském náměstí. Ilustrační foto.

Článek

„Chceme dosáhnout demise vlády, výměny zkorumpovaných politiků, ale i státních zástupců, soudců, vedení policie, manažerů státních podniků, atd. Dále budeme usilovat o obnovu soběstačnosti naší země v tradičních odvětvích našeho průmyslu i zemědělství,“ uvedli na svých internetových stránkách organizátoři demonstrace.

Na Václavské náměstí mají přijít i někteří politici, například nezávislý senátor Tomio Okamura či předseda Věcí veřejných Vít Bárta. Pokud vláda nebude na demonstraci reagovat a nebude chtít vyjednávat o svém odchodu, je Holešovská výzva připravena v nadcházejícím týdnu blokovat přístup ministrů do úřadu vlády.

Holešovská výzva vystupuje proti vládě dlouhodobě a požaduje demisi kabinetu, nyní navrhuje ustavení dočasné vlády. Organizovala kvůli tomu protesty po celé ČR. Zástupci Holešovské výzvy se dříve také domluvili na spolupráci s Asociací samostatných odborů ČR.

Iniciátorům Holešovské výzvy se loni v březnu podařilo na protestní akce do Prahy a dalších měst přivést tisíce lidí, později už se podobných demonstrací účastnilo méně lidí. Nedělní demonstrace bude od 13:00, o dvě hodiny dříve začne doprovodný hudební program.

Reklama

Výběr článků

Načítám