Hlavní obsah

Havlovi se přitížilo, má problémy s dýcháním

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalému prezidentu Václavu Havlovi se přitížilo a až do premiéry svého prvního filmu Odcházení se bude doma zotavovat. Jeho osobní asistentka Ivana Reichlová Novinkám potvrdila, že exprezident onemocněl zánětem horních cest dýchacích.

Foto: Profimedia.cz

Václav Havel

Článek

„Bylo toho na něj v poslední době hodně, program byl opravdu náročný, a navíc jsou teď častější chřipky, takže to není překvapivé, že onemocněl,“ sdělila Novinkám Reichlová s tím, že k léčbě nebyla nutná hospitalizace.

Podle ní byla Havlova kancelář nucena zrušit všechny schůzky a další program, nicméně 24. března by se měl již premiéry Odcházení zúčastnit.

Respirační onemocnění mohou mít pro Havla fatální dopady, jelikož mu roku 1996 lékaři odoperovali polovinu plíce se zhoubným nádorem. Nejen plíce mu ale dělají potíže.

Chatrné prezidentovo zdraví 

Minulý rok jej zaskočila srdeční arytmie při pobytu v USA, kvůli čemuž pobyl několik dní v Newyorské nemocnici pod dohledem odborníků. Srdeční problémy se údajně stále vracejí od operace plic.

V březnu loňského roku mu lékaři předepsali antibiotika na zánět průdušek, kvůli němuž zmeškal návštěvu britského prince Charlese v České republice.

Na Havlově zdraví se podepsala také léta kouření a pobytu ve vězení komunistického režimu. Mimo jiné bývalého prezidenta trápila také kýla a podstoupil i operaci tlustého střeva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám