Hlavní obsah

Havlíčkobrodský babybox ohlásil druhou holčičku

Právo, pch
Havlíčkův Brod

Již podruhé v tomto roce byla otevřena dvířka nemocničního babyboxu v Havlíčkově Brodě. Necelé dvě hodiny po půlnoci sem někdo vložil novorozenou holčičku. Děvčátko to bylo i v prvním případě. Uvedla to mluvčí nemocnice Petra Černo.

Článek

V neděli 15. září v 1:57 hodin zalarmoval službu konající zdravotníky havlíčkobrodské nemocnice zdejší babybox. Našli v něm čerstvě narozené děvčátko o hmotnosti 3220 gramů.

„Miminko bylo trochu podchlazené, jinak v dobrém zdravotním stavu. Dostala od personálu jméno Jana – po zdravotní sestře, která právě sloužila na stanici intermediární péče o novorozence dětského oddělení a holčičku vyjmula z babyboxu.

Podle slov primáře dětského oddělení Michala Pipka byla holčička vložena do babyboxu krátce po porodu, zabalená do několika vrstev plen a ručníků,“ uvedla mluvčí nemocnice.

První miminko bylo do zdejšího babyboxu vloženo ve večerních hodinách dne 13. června 2013 a taktéž se jednalo o holčičku.

Jak upřesnil zakladatel babyboxové sítě v Česku Ludvík Hess, na své druhé miminko si havlíčkobrodská „bedýnka“ počkala deset měsíců a dva dny svého provozu. První získala za sedm měsíců přesně na den od otevření. Jde o 91. dítě odložené do babyboxu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám