Hlavní obsah

Havlíček: Uzavírky na D1 musí řidiči přetrpět

Právo, Jiří Novotný

Na dálnici D1 bude letos po skončení zimní technologické přestávky modernizováno najednou sedm úseků.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Při příznivém počasí obnoví silničáři práce na některých z nich už nyní v únoru. Řidiči, které čeká rekordně uzavírek, to budou muset přetrpět.

V nedělní Partii TV Prima to řekl ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). „Situace na D1 je něco, co hýbe veřejností. Naši lidé i pracovníci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) budou průběh prací na D1 průběžně kontrolovat, aby nedošlo ke zbytečnému zpoždění. Máme rozplánování na dny,“ ujistil Havlíček.

Havlíček: D1 je priorita priorit. Budu tam jezdit a pohlídám si to

Domácí

Půjde o úseky Mirošovice–Hvězdonice (21. až 29. km), Soutice–Loket (56. až 66. km), Koberovice–Humpolec (81. až 90. km), Humpolec–Větrný Jeníkov (90. až 104. km), Velký Beranov–Měřín (119. až 134. km), obchvat Velkého Meziříčí (141. až 146. km) a Devět Křížů–Ostrovačice (168. až 178. km).

V příštím roce by ale k dokončení celé modernizace D1 měly zbývat už jen poslední tři úseky.

„Garantuji, že koncem roku 2021 budou práce hotovy na všech 160 kilometrech mezi Mirošovicemi a Kývalkou. Za to, že se to skutečně stihne, jsem připraven nést politickou zodpovědnost,“ zdůraznil Havlíček.

Rozestavěno 260 km dálnic a jedniček

Nejen modernizaci D1, ale i výstavbu dálnic a silnic prvních tříd řadí mezi své hlavní priority.

Nehoda tří aut zavřela dálnici D1

Krimi

Podle informací ŘSD by v letošním roce mělo být dokončeno 21 kilometrů nových dálnic a 52 km jedniček.

Rozestavěno je nyní v České republice 260 km silničních staveb, z toho nových dálnic přes 138 kilometrů. Dalších 36 staveb o celkové délce 145 km má být zahájeno v letošním roce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám