Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali vysíleného puštíka „uloveného“ nedbalými rybáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značně vysílenou sovu puštíka obecného zachraňovali v pondělí hasiči nad rybníkem Poštovský u Bohuslavic na Opavsku. Sova byla zamotaná do rybářského vlasce asi pět metrů nad vodou. Podle hasičů visel puštík za křídlo nad rybníkem nejméně několik desítek minut.

Foto: Foto HZS MK

Puštík visel za křídlo zamotaný v zapomenutém rybářském vlasci nad vodou minimálně několik desítek minut.

Článek

„Krásnou sovu zřejmě během pondělního dne rybáři vyrušili při spánku na některé větvi. Při střemhlavém úniku se nešťastně zamotala do vlasce s háčkem a závažím, který někdy dříve zanechal v koruně stromu nad rybníkem jeden z jejich méně šikovných kolegů,“ přiblížil mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. Sova visela pět metrů nad hladinou a pět metrů od nejbližšího břehu.

Foto: Foto HZS MK

Hasič pomocí výsuvného žebříku zachraňuje zamotaného puštíka.

Na místo se vydali tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Hlučína a Bohuslavic. „Protože žádná hasičská tyč nedokázala zamotaného puštíka bezpečně přitáhnut ke břehu, musel dojet automobilový žebřík ze stanice v Opavě. Hasič pak v koši výsuvného žebříku opatrně položil puštíka do plastového kbelíku a kolegové jej dole ještě zbavili zbytku rybářských propriet. Naprosto vysílená sova byla krotká a odevzdaná,“ podotkl Kůdela.

Zvířecí peklo na Domažlicku. Desítky psů živořily, živily se i vlastními výkaly

Krimi

Vysílenou sovu si poté převzali lidé ze záchranné stanice živočichů z Bartošovic na Novojičínsku. „To už se puštík, do té doby ztěžka nabírající ztracené síly, začal „vrtět“. Z našeho laického pohledu vyvázl bez jakéhokoliv zranění. Podle pracovníka bartošovické záchranné stanice měl ale namožené křídlo, na kterém dlouho visel, a byl opravdu hodně vyčerpaný,“ doplnil velitel hasičského zásahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám